Makové lívance se švestkovým rozvarem

Moje hodnocení
1x

Kdo by neměl rád lívance! K snídani, k večeři nebo jako dezert. Už se vám sbíhají chutě? Zkuste do nich přidat mák a přelít švestkovým rozvarem. Kombinace těchto ingrediencí vám doslova učaruje. Lívanečky vypadají pro oko fantasticky, ale stejně tak i chutnají.

4 porce
60 minut
česká

Lívance

  • hladká mouka 180 g
  • cukr krupice 4 lžíce
  • kypřicí prášek 2 lžičky
  • mletý mák 2 lžíce
  • vejce 2 ks
  • mléko 250 ml

Rozvar

  • švestky 500 g
  • cukr krupice 4 lžíce

Postup přípravy

  1. Nejdříve smíchejte veškeré sypké ingredience, přidejte vejce, mléko a vše promíchejte ručním šlehačem. Těsto nechejte odstát přibližně 15 minut.
  2. Mezitím si připravte švestkový rozvar. Švestky pokrájejte na menší kousky, přidejte cukr a na mírném ohni povařte 10 minut.
  3. Do rozpáleného lívanečníku naběračkou vlijte těsto a smažte z obou stran dozlatova na malém množství slunečnicového oleje nebo másla.
  4. Ještě horké lívanečky zalijete švestkovým rozvarem.

PRIMA TIP: Pro makové recepty vždy používejte čerstvý kvalitní mák. Pokud si chcete být jistí, že jej v obchodě poznáte, navštivte www.nasmodrymak.cz, kde se dozvíte více informací o naší české tradiční plodině – máku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty