Lívance
- hladká mouka 180 g
- cukr krupice 4 lžíce
- mletý mák 2 lžíce
- vejce 2 ks
- mléko 250 ml
Rozvar
- čerstvé švestky 500 g
- cukr krupice 4 lžíce
Postup přípravy
- Nejdříve smíchejte veškeré sypké ingredience, přidejte vejce, mléko a vše promíchejte ručním šlehačem. Těsto nechejte odstát přibližně 15 minut.
- Mezitím si připravte švestkový rozvar. Švestky pokrájejte na menší kousky, přidejte cukr a na mírném ohni povařte 10 minut.
- Do rozpáleného lívanečníku naběračkou vlijte těsto a smažte z obou stran dozlatova na malém množství slunečnicového oleje nebo másla.
- Ještě horké lívanečky zalijete švestkovým rozvarem.
PRIMA TIP: Pro makové recepty vždy používejte čerstvý kvalitní mák. Pokud si chcete být jistí, že jej v obchodě poznáte, navštivte www.nasmodrymak.cz, kde se dozvíte více informací o naší české tradiční plodině – máku.