Letní koláč s ovocem a lískovými oříšky
Zdroj: P&G Foodies
Letní koláč s ovocem a lískovými oříšky
Zdroj:
P&G Foodies
Skvělý koláč, ve kterém můžete zužitkovat poslední letní ovoce. Volte ale takové, které nepouští příliš šťávy. V krému, který se peče, můžete místo lískových ořechů použít i mandlovou mouku nebo klasické mandle.
Postup přípravy
-
Rozpalte troubu na 165 °C (horkovzduch). Rukama zpracujte všechny ingredience a vytvořte hladké těsto.
-
Přesuňte ho do lednice a mezitím si připravte zbytek.
-
Na pánvi opražte lískové ořechy (ideálně loupané) a v robotu je rozmixujte do lískooříškové mouky.
-
Do hluboké misky přendejte mouku z ořechů, špaldovou mouku, máslo, cukr, kypřicí prášek, vanilku a dvě vejce. Pomocí ručního šlehače vše vyšlehejte do nadýchanějšího krému.
-
Připravte si kulatou formu, vymažte ji a vysypte moukou.
-
Těsto rozválejte na pomoučené ploše a přeneste jej do formy. Pomažte ho marmeládou a na ni rovnou dejte krém.
-
Hezky jej uhlaďte až k okrajům. Na něj pak dávejte půlky meruněk a rybíz. Ovoce do krému zamáčkněte.
-
Na závěr posypte ½ lžící cukru a hrstí ořechů.
-
Pečte cca 45–50 minut.
Letní koláč s ovocem a lískovými oříšky 2
Zdroj: P&G Foodies
Letní koláč s ovocem a lískovými oříšky 2
Zdroj:
P&G Foodies