Kateřina Bednářová

Lentilkové cookies

Moje hodnocení
13x

Cookies jsou oblíbené americké sušenky, ale na rozdíl od těch českých mají vláčný střed. Toho docílíte větším podílem másla v těstě a především tím, že je vytáhnete z trouby, dokud ještě na dotek pruží. Odolejte pokušení nechat je dopéct, nesmí být pevné, po vychladnutí by totiž ztvrdly. A pak se pusťte do experimentů se zdobením i ochucením.

1 porce
60 minut
americká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Změklé máslo ušlehejte s cukrem a vejcem. Mouku dobře promíchejte se sodou, škrobem a solí a postupně zapracujte do máslové směsi, až vznikne hladké těsto. Přidejte polovinu lentilek, promíchejte a uložte na 1 hodinu do ledničky.
  2. Troubu rozehřejte na 180 °C. Plechy vyložte pečicím papírem. Z těsta odkrajujte lžičkou kousky o velikosti vlašského ořechu a dávejte je v alespoň 4cm rozestupech vedle sebe na připravený plech. Kopečky těsta uhlaďte obrácenou stranou lžičky do kulatého tvaru a ozdobte je zbylými lentilkami.
  3. Pečte je v předehřáté troubě 9–11 minut, až zezlátnou. Vytáhněte je, budou ještě měkké, ale to je v pořádku. Nechte je zchladnout na plechu a pak je sundejte.

PRIMA TIP: Pečete-li bezlepkově, nahraďte hladkou mouku rýžovou moukou, používáte-li místo hladké mouky špaldovou, počítejte s tím, že cookies budou tmavší.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Bednářová

Došel karamel Kateřina Bednářová

Žadoní-li vnoučata o muffiny, burger s trhaným masem, avokádový sendvič a další moderní jídla, která znají z oblíbených bister, ale babička o nich nikdy neslyšela, může si připadat trochu trapně. Tahle knížka jí odhalí chutě mileniálů a představí všechny ty moderní suroviny a způsoby přípravy. A protože babičky zpravidla umí dobře vařit, zvládnou srozumitelně popsané recepty na první pokus a zjistí, že jejich příprava je překvapivě rychlá i snadná. Dobré jídlo u babičky zůstává jistotou i v dnešní době posedlé zdravým životním stylem a tahle kniha uspokojí všechny.

Vydalo nakladatelství Došel karamel.


Přečtěte si také

Recepty