Suroviny
- květák (menší, rozebraný na malé růžičky) 1 ks
- červená cibule (menší) 1 ks
- sušené brusinky 2–3 lžíce
- máslo 20 g
- kmín 1 lžička
- citronová šťáva (z půlky citronu)
- med 1 lžička
- extra virgin olivový olej 5 lžic
- koriandr (nasekané) 1 hrst
- petrželová nať (nasekaná) 1 hrst
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Ve větší pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Do rozpálené pánve přidejte růžičky květáku a pomalu ze všech stran orestujte. Když květák začne hnědnout, vyndejte ho z pánve a nechte trochu vystydnout. Nevadí, když květák zůstane uvnitř trochu křupavý, dá to salátu nový rozměr.
- V menší misce smíchejte zbylý olivový olej, citronovu šťávu a med. Dobře promíchejte a vytvořte hladkou zálivku. Podle chuti osolte.
- Do velké mísy dejte okapanou cizrnu, cibuli nakrájenou na tenké měsíčky, brusinky a vlažný restovaný květák. Přidejte kmín, nasekané bylinky, zalejte zálivkou a dobře promíchejte.