návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Květákový salát s cizrnou a brusinkami

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Květákový salát s cizrnou a brusinkami
Autor: Michal Šajmir Květákový salát s cizrnou a brusinkami
Opečený květák získá fantastickou oříškovou chuť. V kombinaci s cizrnou a brusinkami je naprosto neodolatelný.

Postup

  1. Ve větší pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Do rozpálené pánve přidejte růžičky květáku a pomalu ze všech stran orestujte. Když květák začne hnědnout, vyndejte ho z pánve a nechte trochu vystydnout. Nevadí, když květák zůstane uvnitř trochu křupavý, dá to salátu nový rozměr.
  2. V menší misce smíchejte zbylý olivový olej, citronovu šťávu a med. Dobře promíchejte a vytvořte hladkou zálivku. Podle chuti osolte.
  3. Do velké mísy dejte okapanou cizrnu, cibuli nakrájenou na tenké měsíčky, brusinky a vlažný restovaný květák. Přidejte kmín, nasekané bylinky, zalejte zálivkou a dobře promíchejte.

Květákový salát s cizrnou a brusinkami Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com