Najděte si recept
Na co máte chuť?

Květákový pilaf
Suroviny (2–4 porce)
- nastrouhaný květák 400 g
- přepuštěné máslo nebo olej 1 lžíce
- malá cibule 1 ks
- mletá kurkuma 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- citronová šťáva 1 lžíce
- hladkolistá petržel 1 hrst
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
- V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli.
- Do pánve přidejte nastrouhaný květák, kurkumu a utřený stroužek česneku. Opékejte 5–7 minut, odstavte, dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec přimíchejte nasekanou petrželku a podávejte.
PRIMA TIP: Pilaf podávejte samostatně například s grilovanou zeleninou nebo jako přílohu k masu nebo curry.
Jíme zdravě ve městě i na venkově
Už potřetí můžete ochutnávat a zkoušet novinky z kuchyně v podání oblíbené kuchařky Jíme zdravě. Tentokrát s podtitulem Příběhy kuchařů, jako jste vy. Trojice mladých studentů totiž protentokrát přišla se zcela novým konceptem kuchařky. V hlavní roli byli totiž fanoušci, kteří pomohli s výběrem, zkoušením a ochutnáváním receptů. V kuchařce najdete tak nejen recepty, ale také příběhy a fotografie lidí, se kterými jídla vařili.
“Slíbili jsme, že připravíme kuchařku podle vašich přání. Tak jsme pracovali 8 měsíců, ujeli 1 438 kilometrů, vařili v osmi kuchyních po různých koutech České republiky,” libují si studenti, tedy konkrétně trio Barbora Kravková, Barbora Hlubučková a Petr Novák.
V novém vydání najdete osm kapitol: Pomalé snídaně, Rychlovky do krabičky, V hlavní roli zelenina, Kvalitní kousek masa, Sladké radosti, Návštěva u babičky, Posezení s přáteli a Víkend v kuchyni.
Kuchařku najdete v knihkupectvích od 25. října, 256 stran za 399 Kč.