Květákový pilaf

Moje hodnocení
1x

Pilaf je ochucená rýže nejčastěji připravovaná v jižní Asii a střední a východní Evropě, kde se podává většinou jako příloha. U nás je příprava podobná českému rizotu. Pokud se snažíte omezit sacharidy nebo prostě odlehčit jídelníček, vyzkoušejte tuhle variantu připravenou z květáku.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • nastrouhaný květák 400 g
  • přepuštěné máslo nebo olej 1 lžíce
  • malá cibule 1 ks
  • mletá kurkuma 1 lžička
  • česnek 1 stroužek
  • citronová šťáva 1 lžíce
  • hladkolistá petržel 1 hrst
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli.
  2. Do pánve přidejte nastrouhaný květák, kurkumu a utřený stroužek česneku. Opékejte 5–7 minut, odstavte, dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec přimíchejte nasekanou petrželku a podávejte.

PRIMA TIP: Pilaf podávejte samostatně například s grilovanou zeleninou nebo jako přílohu k masu nebo curry.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty