Suroviny
- nastrouhaný květák 400 g
- přepuštěné máslo nebo olej 1 lžíce
- malá cibule 1 ks
- mletá kurkuma 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- citronová šťáva 1 lžíce
- hladkolistá petržel 1 hrst
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli.
- Do pánve přidejte nastrouhaný květák, kurkumu a utřený stroužek česneku. Opékejte 5–7 minut, odstavte, dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec přimíchejte nasekanou petrželku a podávejte.
PRIMA TIP: Pilaf podávejte samostatně například s grilovanou zeleninou nebo jako přílohu k masu nebo curry.
Květákový pilaf Zdroj: Jíme zdravě ve městě i na venkově