návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kváskový chléb s bylinkovým máslem

Hodnoceno: 0x
1 bochník porce
nad 2 hodiny
Kváskový chléb s bylinkovým máslem
Autor: Kate's Cuisine Kváskový chléb s bylinkovým máslem
Není nad vůni doma upečeného chleba. A pokud k tomu máte ještě domácí bylinkové máslo, dokonalá snídaně je na světě! :)

Postup

  1. Den předem založte kvásek – smíchejte sušený kvásek, žitnou mouku a 140 ml vody.
  2. Mísu pak důkladně překryjte potravinovou fólií a nechte na teplém místě odpočívat.
  3. Druhý den začněte nastartováním droždí – nasypte jej do hrníčku, přidejte cukr a trochu vody a nechte na teplém místě odpočívat tak 10–15 minut.
  4. Poté dejte do mísy od robota oba zbývající druhy mouk, vodu, sůl, kmín, kvásek a vzešlé droždí a vše zpracujte do pevného a hladkého těsta.
  5. Když máte těsto hotové, dejte do ošatky čistou utěrku, kterou poprašte žitnou moukou a přendejte do ní těsto.
  6. Nechte kynout 2 hodiny na teplém místě. Troubu předehřejte na 250 °C. Na plech dejte pečicí papír a na ten překlopte nakynuté těsto na chléb.
  7. Plech s chlebem dejte nyní do trouby a pečte 20–30 minut. V průběhu pečení můžete chléb 2x až 3x rukou postříkat vodou. Chléb bude hotový, když bude kůrka zlatavě hnědá a při poklepu bude chléb znít dutě.
  8. Máslo: Bylinky nasekejte nadrobno a v míse je smíchejte s máslem a solí. Pokud máte rádi česnek, prolisujte do másla i 1 stroužek česneku a opět důkladně promíchejte.

Kváskový chléb s bylinkovým máslem 2 Foto: Kváskový chléb s bylinkovým máslem; foto: Kate's Cuisine

Kate´s Cuisine Foto: V kuchyni u Kate

Jmenuji se Kateřina, žiji v Brně a již nějaký čas píši food blog Kate’s Cuisine. Vaření, pečení a psaní blogu je mou velkou radostí, koníčkem a vášní. Jídlo prostě miluji a snažím se ke každé surovině přistupovat s úctou a láskou. Každý recept tak má svůj příběh.

Na mém blogu najdete recepty, články, recenze a také videa. Budu se těšit na vaši návštěvu.