Suroviny
- mouka 200 g
- sůl
- mléko 1/4 l
- droždí 10 g
- cukr 1 lžíce
- vejce 2 ks
- sterilovaná kukuřice (váha po odkapání) 230 g
- česnek 1 stroužek
- přepuštěné máslo (nebo olej na pečení)
- citron (na ozdobení)
Kromě toho
- chilli pasta (sambal oelek - indonéská chilli pasta)
- sójová omáčka
Postup přípravy
- V hrnku smíchejte mouku a půl lžičky soli. Pět lžic mléka ohřejte na mírnou teplotu. Droždí nadrobte a vmíchejte spolu s cukrem do ohřátého mléka. 10 minut nechte odpočívat. Drožďové mléko smíchejte se zbývajícím mlékem, vejci a promíchejte s moukou. Přikryté nechte 20–30 minut kynout.
- Kukuřici nechte okapat a očistěte česnek. Jarní cibulku také očistěte, omyjte a najemno nakrájejte. Kukuřici s jarní cibulkou dejte do těsta, vylisujte na něj česnek a vše smíchejte.
- Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo nebo olej a z těsta na něm upečte malé kukuřičné koláčky. Ozdobte plátky citronu a servírujte se Sambal Oelek a sójovou omáčkou.