Křehké máslové sušenky se sušenými brusinkami a mandlemi

Moje hodnocení
4x

Výborné sušenky, které se na jazyku jen rozplývají... Sušené brusinky dodají efektní mramorování, ale hlavně jemně nakyslou chuť.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na vál prosijte hladkou mouku a lehce ji promíchejte s moukou mandlovou. Přidejte oba cukry, studené máslo nakrájené na malé kousky a žloutek. Vše zpracujte na hladké těsto.
  2. Brusinky nakrájejte na drobné kousky a to samé udělejte i s vlašskými ořechy nebo mandlemi. Vše pak rychle zapracujte do těsta. Vytvarujte z něj váleček o průměru asi 3 cm a zabalte ho do potravinové fólie. Uložte ho do lednice asi na hodinu.
  3. Ztuhlý váleček těsta nakrájejte na 3mm plátky. Rozložte je na plechy vyložené pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 18 minut, až okraje sušenek lehce zrůžoví. Po upečení je nechte na plechu vychladnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty