Najděte si recept
Na co máte chuť?

Králík po myslivecku
No a až budete mít napečeno, hotového králíka naservírujete jako Italové spolu s bílou bagetou, která pomůže nasát vynikající omáčku, zasedněte všichni okolo jedné velké mísy okolo stolu a užívejte si. Jde o klasický italský recept, kde můžete použít jak králíka, tak i kuře. Žádná velká práce a famózní výsledek.
Suroviny (4 porce)
- nohy z králíka 4 ks
- hladká mouka
- Olivový olej
- Česnek 1 stroužek
- Bobkový list 1 ks
- Rozmarýn 1 snítka
- konzerva sekaných rajčat 400 g
- černé olivy 1 hrst
- Sůl
- chilli 1 špetka
Postup
- Králíka lehce obalte v mouce a na olivovém oleji ho v těžkém litinovém hrnci opečte ze všech stran dozlatova. Pak přidejte nasekaný česnek a vše promíchejte.
- Ke králíkovi přidejte bobkový list, nasekaný rozmarýn, rajčata, olivy, trochu soli a chilli. Králíka ještě podlijte trochou vody a pomalu ho duste na plotně přikrytého asi 1,5 hodiny doměkka.
- Hrnec pak odklopte a nechte omáčku zredukovat, aby zhoustla. Hotový králík by měl odpadat od kosti a omáčky by mělo být poloviční množství tekutiny než na začátku.
Králík po myslivecku Foto: S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!