Jáchym Pavelek

Jak to bylo, šéfe? Jalapeño burger s čedarem podle Jáchyma Paveleka

Moje hodnocení
5x

Ve čtvrtém díle pořadu Jak to bylo, šéfe? prozkoumával Zdeněk Pohlreich zákoutí světové pouliční kuchyně. Šéfkuchař Jáchym Pavelek provozuje v Havířově oblíbený Bistruck a společně se Zdeňkem připravil neodolatelný burger s jalapeños papričkami.

4 porce
30 minut
americká

Suroviny

  • mletý hovězí burger, nejlépe z hovězího krku 4x 150 g
  • burgerová bulka 4 ks
  • sýr čedar 4 plátky
  • slanina 4 plátky
  • listový salát
  • rajčata
  • sterilované jalapeños papričky
  • rajčatová nebo jiná vhodná omáčka

Postup přípravy

  1. Z mletého hovězího masa vytvarujte 150g burgery, které poté grilujte zhruba 2 minuty z každé strany. Těsně před koncem dejte na každý burger plátek sýra čedar a plátek opečené slaniny.
  2. Spodní půlku bulky potřete rajčatovou nebo jinou vhodnou umáčkou, přidejte listy salátu, plátky rajčat a krájené papričky jalapeños. Nakonec navrch položte ogrilované maso s čedarem a slaninou, a přiklopte druhou půlkou bulky.
  3. Podávejte s domácími hranolkami.

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jáchym Pavelek


Přečtěte si také

Recepty