Susie Theodorou

Feta s restovanými fíky, tymiánem a medem

Moje hodnocení
4x

Sladké, voňavé fíky se nádherně snoubí s naloženou fetou, aromatickým tymiánem a lahodným medem. Med v této kombinaci hraje jednu z hlavních rolí, vybírejte proto voňavý luční, akátový, řecký či italský.

2 porce
10 minut
středomořská

Suroviny

  • extra virgin olivový olej (olivový olej) 3 lžíce
  • čerstvé zralé fíky 3 ks
  • čerstvý tymián, obrané lístky 2 lžíce
  • tekutý med 2 lžíce
  • feta 150 g
  • čerstvě nadrcený černý pepř

Postup přípravy

  1. Olej rozehřejte v pánvičce. Fíky natrhejte na kousky, opékejte je 3 minuty v rozehřátém oleji, přidejte lístky tymiánu a med a smažte ještě 1 minutu. Dochuťte pepřem.
  2. Fetu rozlomte na 2–4 kousky, rozdělte na talíře a přidejte ochucené fíky. Nechte pět minut stát a podávejte teplé.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Susie Theodorou

Esence nakladatelství Susie Theodorou

Kouzlo středomořské kuchyně, jejíž zdravotní benefity dosvědčují lékaři i starousedlíci, představuje ve své kuchařce známá foodstylistka Susie Theodorou. Podílela se na kuchařkách Jamieho Deana, Gwyneth Paltrow, Gordona Ramsey nebo Padmy Lakshmi. Protože pochází z řecko-kyperské rodiny, zvolila pro svou prvotinu důvěrně známou středomořskou kuchyni, která vychází z prostých, ale o to rafinovanějších kombinacích sezonních lokálních surovin. Nechte se inspirovat lahodnými venkovskými pokrmy, které vás okamžitě přenesou na dovolenou.

Vydalo nakladatelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty