reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Feta s restovanými fíky, tymiánem a medem
Autor: Středomořská kuchařka Feta s restovanými fíky, tymiánem a medem

Feta s restovanými fíky, tymiánem a medem

Hodnoceno: 4x
Sladké, voňavé fíky se nádherně snoubí s naloženou fetou, aromatickým tymiánem a lahodným medem. Med v této kombinaci hraje jednu z hlavních rolí, vybírejte proto voňavý luční, akátový, řecký či italský.
do 10 minut
2 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Olej rozehřejte v pánvičce. Fíky natrhejte na kousky, opékejte je 3 minuty v rozehřátém oleji, přidejte lístky tymiánu a med a smažte ještě 1 minutu. Dochuťte pepřem.
  2. Fetu rozlomte na 2–4 kousky, rozdělte na talíře a přidejte ochucené fíky. Nechte pět minut stát a podávejte teplé.
Feta s restovanými fíky, tymiánem a medem
Autor: Středomořská kuchařka Feta s restovanými fíky, tymiánem a medem

reklama

Středomořská kuchařka
Susie Theodorou

Kouzlo středomořské kuchyně, jejíž zdravotní benefity dosvědčují lékaři i starousedlíci, představuje ve své kuchařce známá foodstylistka Susie Theodorou. Podílela se na kuchařkách Jamieho Deana, Gwyneth Paltrow, Gordona Ramsey nebo Padmy Lakshmi. Protože pochází z řecko-kyperské rodiny, zvolila pro svou prvotinu důvěrně známou středomořskou kuchyni, která vychází z prostých, ale o to rafinovanějších kombinacích sezonních lokálních surovin. Nechte se inspirovat lahodnými venkovskými pokrmy, které vás okamžitě přenesou na dovolenou. 

Vydalo nakladatelství Esence

Související témata: feta , fíky , med , Tymián , Malá jídla , Středomořská kuchyně