Najděte si recept
Na co máte chuť?

Feta s restovanými fíky, tymiánem a medem
Sladké, voňavé fíky se nádherně snoubí s naloženou fetou, aromatickým tymiánem a lahodným medem. Med v této kombinaci hraje jednu z hlavních rolí, vybírejte proto voňavý luční, akátový, řecký či italský.
do 10 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- olivový olej 3 lžíce
- čerstvé zralé fíky 3 ks
- čerstvý tymián, obrané lístky 2 lžíce
- tekutý med 2 lžíce
- feta 150 g
- čerstvě nadrcený černý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Olej rozehřejte v pánvičce. Fíky natrhejte na kousky, opékejte je 3 minuty v rozehřátém oleji, přidejte lístky tymiánu a med a smažte ještě 1 minutu. Dochuťte pepřem.
- Fetu rozlomte na 2–4 kousky, rozdělte na talíře a přidejte ochucené fíky. Nechte pět minut stát a podávejte teplé.
Středomořská kuchařka
Kouzlo středomořské kuchyně, jejíž zdravotní benefity dosvědčují lékaři i starousedlíci, představuje ve své kuchařce známá foodstylistka Susie Theodorou. Podílela se na kuchařkách Jamieho Deana, Gwyneth Paltrow, Gordona Ramsey nebo Padmy Lakshmi. Protože pochází z řecko-kyperské rodiny, zvolila pro svou prvotinu důvěrně známou středomořskou kuchyni, která vychází z prostých, ale o to rafinovanějších kombinacích sezonních lokálních surovin. Nechte se inspirovat lahodnými venkovskými pokrmy, které vás okamžitě přenesou na dovolenou.
Vydalo nakladatelství Esence.