Domácí griotka
Zdroj: Marek Podhora
Domácí griotka
Zdroj:
Marek Podhora
Přebývá vám na zahradě nějaká ta přezrálá višeň? Nenechte ji vosám, ale připravte z ní lahodný likér, který můžete pít samotný, nebo ho v zimě kápněte do čaje a on zahřeje. U srdce...
Postup přípravy
-
Do okurkové lahve (o obsahu 3,5 až 4 litry) dejte višně, alkohol, cukr, koření a zalijt vodou po okraj. Lahev uzavřete plastovým víčkem proti prachu, muškám a ztrátě alkoholu a nechte v kuchyni na místě, kde nepřekáží.
-
Během zrání musíte obsah několikrát promíchat do rozpuštění cukru. Po dokonalém vyčištění, asi po 3 měsících, obsah opatrně naběračkou přeceďte přes jemné plátno.
-
Zbylé višně jsou výborné samotné, ale můžou se klidně přidat do krému na čokoládový dort.
Domácí griotka
Zdroj: Marek Podhora
Domácí griotka
Zdroj:
Marek Podhora