Domácí griotka

Moje hodnocení
5x

Přebývá vám na zahradě nějaká ta přezrálá višeň? Nenechte ji vosám, ale připravte z ní lahodný likér, který můžete pít samotný, nebo ho v zimě kápněte do čaje a on zahřeje. U srdce...

1 porce
30 minut
česká

Suroviny

  • zralé (přezrálé) višně 1,5 kg
  • vodka 500 ml
  • rum 500 ml
  • cukr 900 g
  • celá skořice 1 svitek
  • hřebíček 5 ks
  • voda

Postup přípravy

  1. Do okurkové lahve (o obsahu 3,5 až 4 litry) dejte višně, alkohol, cukr, koření a zalijt vodou po okraj. Lahev uzavřete plastovým víčkem proti prachu, muškám a ztrátě alkoholu a nechte v kuchyni na místě, kde nepřekáží.
  2. Během zrání musíte obsah několikrát promíchat do rozpuštění cukru. Po dokonalém vyčištění, asi po 3 měsících, obsah opatrně naběračkou přeceďte přes jemné plátno.
  3. Zbylé višně jsou výborné samotné, ale můžou se klidně přidat do krému na čokoládový dort.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty