Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Čokoládový chilli chlebíček

6–8 porcí
do 1 hodiny
Čokoládový chilli chlebíček
Čokoládový chilli chlebíček Autor: La Buchta
Vláčnou a mnohovrstevnou čokoládovou lahůdku skvěle odpíchne ostrý švih chilli. Vždyť láska umí někdy být také pěkně ostrá!
Reklama

Další ukázkové recepty z kuchařky La Buchta – Cesta z jednoho těsta najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Sváteční pohoda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.

Uložit

Reklama

Postup

  1. Nejprve si umíchejte krém na naplnění. Mírně zchladlou rozpuštěnou čokoládu vmíchejte ručně do mascarpone, vznikne krém hladké konzistence. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Vejce oddělte. Žloutky utřete s cukrem, do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs spojte s vejci, přidejte mouku s práškem, sůl, kakao, čokoládu a chilli a vše důkladně promíchejte. Bílky ušlehejte dotuha a opatrně je spojte s těstem.
  3. Těsto vlijte do vymazané a papírem vyložené chlebíčkové formy o objemu 1,5 l (délka 25 cm). Vložte do trouby a pečte 35 až 45 minut, až chlebíček vyběhne a bude propečený. Nechte ho trochu vychladnout, dvakrát rozkrojte napříč na poloviny, spojte čokoládovým krémem a nakonec ho ozdobte hoblinami z čokolády.
Reklama

Kuchařka La Buchta – Cesta z jednoho těsta

La Buchta Foto:

Krásná nová kuchařka je výsledkem spolupráce tří kolegů a přátel, food stylistky Petry Frýdlové, designéra Vennyho Hladika a fotografky Johany Pošové.

Společně vytvořili už bezpočet projektů pro různé kulinární časopisy, ale koncept La Buchta je jejich prvním vlastním dílem, v němž se zcela odráží jejich estetické cítění a především snaha dokázat i těm, kdo nikdy nepekli, jak snadné to může být. Jako důkaz si zvolili jednoduché těsto, nejčastěji zvané piškotové, a dovedli ho k naprosté dokonalosti. Pomocí nejrůznějších náplní, obměn a drobných triků pak vytvořili více než 60 receptů, které uchvacují jak svou jednoduchostí, tak elegancí a krásou.

Design knihy, oproštěný od všech kudrlinek, pak podává pomocnou ruku nezkušeným i při vytváření vzhledu jednoduchých, ale zajímavých a pokaždé jiných moučníků, mezi nimiž najdete i několik slaných kousků.

Vydalo nakladatelství Smart Press.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama