Těsto
- vejce 3 ks
- cukr krupice 150 g
- máslo 200 g + na vymazání
- mléko 200 ml
- hladká mouka 300 g
- sůl
+
- kakao 25 g
- tmavá čokoláda 100 g
- chilli 1 lžička
Krém
- mascarpone 500 g
- čokoláda (+ tmavá čokoláda na ozdobu) 300 g
Postup přípravy
- Nejprve si umíchejte krém na naplnění. Mírně zchladlou rozpuštěnou čokoládu vmíchejte ručně do mascarpone, vznikne krém hladké konzistence. Troubu předehřejte na 180 °C.
- Vejce oddělte. Žloutky utřete s cukrem, do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs spojte s vejci, přidejte mouku s práškem, sůl, kakao, čokoládu a chilli a vše důkladně promíchejte. Bílky ušlehejte dotuha a opatrně je spojte s těstem.
- Těsto vlijte do vymazané a papírem vyložené chlebíčkové formy o objemu 1,5 l (délka 25 cm). Vložte do trouby a pečte 35 až 45 minut, až chlebíček vyběhne a bude propečený. Nechte ho trochu vychladnout, dvakrát rozkrojte napříč na poloviny, spojte čokoládovým krémem a nakonec ho ozdobte hoblinami z čokolády.