návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Citronovo-rozmarýnové rizoto

Hodnoceno: 0x
2–3 porce
do 1 hodiny
Citronovo-rozmarýnové rizoto
Autor: profimedia.cz Citronovo-rozmarýnové rizoto
Klasické italské risotto má mít krémovou, až polotekutou konzistenci a podává se vždy hned po uvaření. S množstvím citronové šťávy si pohrajte podle vlastní chuti.

Postup

  1. Kuřecí vývar ohřejte k varu a dejte stranou.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte rýži a promíchejte, aby se rýže olejem obalila a jakoby lehce zprůhledněla. Snižte teplotu, přidejte postupně 4 hrnky vývaru tak, že po každém přilití mícháte, dokud se všechna tekutina neabsorbuje do rýže, potom přilijete další várku vývaru a tento postup opakujete, až žádný vývar nezbude. To bude trvat 20–30 minut. Rizoto by mělo mít krémovou konsistenci a rýže na jemný skus klást slabý odpor.
  3. Vmíchejte petrželku, rozmarýn, citronovou šťávu, parmazán a případně zbývající vývar, aby se zachovala krémová textura. Podávejte horké.

Citronovo-rozmarýnové rizoto Foto: Citronovo-rozmarýnové rizoto, foto: profimedia.cz

Dalších více než 75 receptů najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH:

Jarní koleda s Prima FRESH

Užijte si jarní koledu s novým číslem časopisu Prima FRESH!