Výpečky
- vepřové maso 1 kg
Bramborové knedlíky
- mouka hrnek
Výpečky
- cibule 2
Špenát
Postup přípravy
- Výpečky: Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nadrobno. Na pekáč vyskládáme maso, osolíme, opepříme a smícháme s cibulí a česnekem. Zakryjeme alobalem a pečeme 1 hodinu na 180 °C a poté na další hodinu na 220 °C, už bez alobalu. Musí být zlatavé a musí se pořád podlévat vodou, ať je výborný výpek.
- Špenát: Na másle si osmahneme česnek a cibuli. Přidáme špenát a zalejeme mlékem. Osolíme, opepříme a poté přidáme smetanu. Nakonec vmícháme asi sedm lžic výpeku z výpečků.
- Bramborové knedlíky: Brambory si uvaříme ve slupce, poté oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme mouku a vejce. Osolíme. Uděláme asi osm šišek, které zabalíme do potravinové fólie a vaříme ve vroucí vodě asi 15 minut.