Head
- máslo 2 lžíce
Dokončení
- smetana 120 ml
- rajče 0.5 kg
Postup přípravy
- Ve velkém kastrolu rozehřejte máslo a osmažte na něm česnek, asi 30 vteřin. Osolte. Přidejte těstoviny, smetanu, vodu, sůl a pepř. Za promíchávání uveďte do varu.
- Jakmile se voda začne vařit, snižte plamen, kastrol přikryjte a těstoviny vařte za občasného promníchání 10 až 12 minut, až zvláční, ale budou ještě trochu na skus.
- Pak stupeň trochu zvyšte, přidejte nakrájenou mozzarellu a další smetanu. Za stálého promíchávání vařte, až se sýr začne rozpouštět, 2 až 3 minuty. Snižte na nejnižší stupeň a vmíchejte rajčata, bazalku a nastrouhaný parmazán. Ochutnejte, případně osolte a opeřete a ihned podávejte, doplněné dalšími rajčaty a sýrem.[[nid:4200346]]