Head
- pečivo None ks
První náplň
- sůl None kus
Druhá náplň
- špenát None kus
Sýrová roláda
- rajče None kus
Postup přípravy
Pečivo nakrájíme na kolečka a připravíme si náplně.
Náplň: Salátovou okurku nakrájíme na stejný tvar, jako pečivo. Do tvarohu nakrájíme jarní cibulku, zakapeme citronem, osolíme, přidáme koření na ryby, sušený nebo čerstvý libeček. Nakonec přidáme pokrájeného uzeného lososa. Na pečivo položíme plátek okurky a na okurku kopeček pomazánky.
Náplň: Žampiony nakrájíme na silnější plátky a opečeme na pánvi, osolíme, přidáme drcený kmín. Slaninu nakrájenou na plátky jemně vypražíme. Slaninu i žampiony necháme vychladnout. Potom společně s lístky špenátu pokládáme na plátky pečiva.
Sýrová roláda: Plátky sýra vyskládáme trošku přes sebe na plech s pečicím papírem a vložíme do rozehřáté trouby. Necháme tak dlouho, dokud sýr nepovolí a nevytvoří souvislou plochu. Následně vyndáme a necháme vychladnout. Mezitím si umícháme tvaroh s česnekem, pomazánkou potřeme plát. Na tvaroh poklademe rukolu. Plát srolujeme do tvaru rolády, zabalíme do potravinové fólie, a necháme v lednici několik hodin ztuhnout. Před konzumací nakrájíme na plátky a klademe na pečivo, navrch položíme plátek sušeného rajčete naloženého v oleji.