Suroviny
Postup přípravy
Očištěná játra a cibuli nakrájíme, také nakrájíme najemno česnek a na pánvi rozpustíme 100 g másla. Na másle orestujeme cibuli, česnek a játra necháme zatáhnout. Podlijeme vínem, přidáme tymián a necháme odpařit alkohol z vína. Játra podusíme, opeříme a necháme trochu vychladnout. Postupně rozmixujeme, přidáme sušené brusinky, mandle, polovinu smetany. Postupně přilijeme další smetanu a šťávu z jater, na závěr hrst čerstvého tymián. Osolíme a ještě jednou dobře promixujeme. Na dno servírovacích skleniček nebo mističek můžeme dát trošku brusinkové marmelády, na tu upěchujeme paštiku, zalijeme rozpuštěným máslem nebo i sádlem. Nakonec ozdobíme brusinkami, mandlemi a tymiánem. Necháme pořádně zatuhnout v lednici a podáváme s opečeným pečivem.