Suroviny
Postup
- Cibuli pokrájíme nahrubo a dáme osmažit na oleji, osolíme.
- Přidáme drůbeží játra, podlijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka.
- Ke konci dušení přidáme pokrájené stroužky česneku, dochutíme italskými bylinkami a trochou majoránky.
- Celé to rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme pokrájené máslo.
- Ke konci přidáme smetanu a brusinky, zamícháme, naplníme misky a necháme ztuhnout v lednici.
- Bagetka: Do hrnečku dáme trochu teplé vody, přidáme lžičku cukru, droždí, zamícháme a necháme chvílí stranou, než nám vzejde kvásek. V míse mezitím smícháme hladkou a celozrnnou mouku, přidáme olej, sůl a vzešlý kvásek, vypracujeme těsto. Těsto zakryjeme fólií a necháme kynout. Vykynuté těsto si rozdělíme na stejné díly, vypracujeme bagetky a ještě chvílí necháme kynout. Poté bagetky potřeme vajíčkem a posypeme sezamem a mořskou solí. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.
Autor receptu: Eva Zekaj