Suroviny
- olej - -
Postup přípravy
Nejprve nakrájíme cibuli na tenké plátky. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli pomalu opečeme do zlatova. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme nasekané lístky tymiánu a nadrobno nasekaný česnek. Nastrouháme parmazán a přibližně polovinu zamícháme do vína. Tuto směs vlijeme do polévky a odstavíme. Znovu polévku důkladně promícháme. Nalijeme do zapékacích misek, posypeme zbytkem parmazánu (v misce si necháme asi 10 g) a vložíme do trouby předehřáté na 160 předehřáté C asi na 10minut zapéct. Mezi tím si připravíme bagetu. Pečivo nakrájíme na tenké plátky, posypeme trochou parmazánu a dáme zapéct na 160°C asi na pět minut do trouby.