Suroviny
- smetana ke šlehání 500 g
- cukr krystal 70 g
- vanilkový lusk
- želatina 3 plátky
Postup přípravy
- Plátky želatiny namočíme do studené vody, aby změkly a mírně nabobtnaly. Smetanu, cukr a semínka vanilkového lusku dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu. Jakmile bude směs ohřátá na požadovanou teplotu, odstavíme rendlík z plotny. Nabobtnalou želatinu vyždímáme a pečlivě rozmícháme v ohřáté smetaně.
- Směs nalejeme do servírovacích mističek, které nejlépe přes noc umístíme do ledničky, minimálně však na 4–5 hodin. Rozmixujeme všechny ingredience na ovocný přeliv, kterým pak přelijeme ztuhlé panna cotty. Nakonec vše dozdobíme čerstvými jahodami a malinami.
Autor receptu: Jonathan Tracanna