Na dokončení
- rajče
Postup přípravy
- Bulky: Droždí rozdrolíme, smícháme s cukrem, přilejeme asi 5-10 ml vlažné vody a všechen olej. Rozšleháme vajíčko, půlku přilejeme do vody s olejem a promícháme, ke druhé polovině přidáme trošku studené vody, promícháme a dáme do lednice – tím se budou potírat bulky před pečením. Mouku s tekutými složkami smícháme dohromady, těsto důkladně propracujeme, musí se lepit. Důležité je nepřidávat další mouku, jinak budou houstičky tuhé. Těsto vyndáme na pomoučený vál a poprášíme trochou mouky. Hněteme rukou asi minutu. Vysypeme si misku moukou a těsto dáme na 45 minut kynout na teplé místo pod potravinovou fólii – dokud nezdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto ještě prohněteme, vytvarujeme bulky a přemístíme je na pečicí papír s rozestupem 4-6 cm. Na plechu je ještě necháme max. půlhodinu kynout. Troubu nastavíme na 200°C. Ihned po vyjmutí z trouby bulky na plechu překryjeme utěrkami, jedině tak zůstanou měkounké.
- Miniburgery: Přísady na masovou směs dáme do mísy, osolíme, opepřeme a promícháme. Zlehka zformujeme potřebné množství burgerů - řídíme se velikostí bulek. Do každé placky uděláme uprostřed palcem prohlubeň, aby se při pečení moc nevyboulily. Rozehřejeme si gril nebo pánev. Burgery potřeme tence olejem a grilujeme asi čtyři minuty z každé strany, až budou opečené pěkně dohněda, ale uprostřed zůstaly ještě růžové. Nakonec na ně položíme plátek sýra.
- Opečeme vnitřní strany housek. Poté natřeme jakýmkoliv z uvedených dipů spodní část bulky a obložíme salátem a masem. Ozdobíme rajčetem, okurkou, cibulí a pokapeme BBQ omáčkou, což je první dip.
- Na druhý dip smícháme zakysanou smetanu s jednou až dvěma lžícemi kečupu, stroužkem česneku a půlkou lžíce hořčice a špetkou soli.
- Třetí dip umícháme se dvěma lžícemi majonézy a dvěma lžícemi dijonské hořčice.