Head
- vepřové maso 1 kg
- křeník 2 lžíce
Bramboráčky
Postup přípravy
- Pečeni nakrájíme na deset plátků, vepřové maso naklepeme a okořeníme solí, pepřem a kořením na vepřovou pečeni. Plátky masa orestujeme na oleji a zalejeme vodou, přiklopíme a dusíme do změknutí asi 15 minut, přidáme kostku šťávy, křeník a trochu česneku.
- Brambory oloupeme a nastrouháme, vymačkáme česnek, osolíme, opepříme a přidáme majoránku, dvě vejce. Vše zamícháme a přidáme mouku podle toho, jak je těsto husté, a podle toho, kolik vody pustí brambory. Bramboračky smažíme na oleji z každé strany.
- Nakonec si usmažíme volská oka, na každou porci potřebujeme dva kousky. Na talíř dáme dva plátky masa, dva bramboráčky, dvě volská oka a přilejeme trochu šťávy, nakonec ozdobíme feferonkou a zelným salátem.
- Na salát si zelí nakrouháme, osladíme a zalejeme octem.