Suroviny
Postup přípravy
- Nejdříve nakrájíme cibuli na čtvrtky a poté očistíme kapie, vydlabeme jádra a nakrájíme na proužky. Papriky a cibuli vložíme do pekáče. Na zeleninu dáme očištěný hřebínek, poté osolíme, opepříme, zasypeme trochou sladké papriky a přidáme bobkový list s rozmarýnem. Vše na závěr pokapeme olivovým olejem. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 1 hodinu a 30 minut.
- Poté vyndáme pekáč z trouby a opatrně vyjmeme hřebínek vedle na prkénko a koření vyhodíme (bobkový list, rozmarýn). Papriky a cibuli s trochou výpeku vložíme do hrnce a maso dáme zpět do pekáče a vrátíme do trouby, aby bylo v teple. K paprikám v hrnci přidáme lžíci brusinek a rozmixujeme ponorným mixérem. Následně vložíme hrnec na plotnu a začneme směs lehce ohřívat – nikoli vařit. Přidáme máslo a dle potřeby vmícháme smetanu. Poté dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Na závěr uvaříme rýži ve vroucí vodě a podáváme ji zasypanou čerstvou petrželkou.