Játrové knedlíčky
- játra 200 g
- česnek 1 ks
Head
- cibule 1 ks
Játrové knedlíčky
- majoránka
- strouhanka 100 g
- pepř
- sůl
Postup přípravy
- Vše naskládáme do tlakového hrnce a vaříme přibližně 40 minut. Následně vyndáme maso i zeleninu, pokrájíme a vrátíme zpět do polévky. Z polévky vyndáme koření a dokořeníme dle chuti.
- Domácí nudle: Ze surovin uhněteme velice pevné těsto, které následně vyválíme na vále na pláty tenké cca 2 mm. Pláty necháme trošku vyschnout a poté je naskládáme na sebe a krájíme nožem na tenké nudličky. Nudličky vaříme v osolené vodě cca 5 minut.
- Játrové knedlíčky: Játra umeleme, přidáme česnek, vejce, koření a dohustíme strouhankou. Tvoříme knedlíčky, které zavaříme v polévce.