Head
- kovězí maso 500 g
- kost 1
Domácí nudle
- vejce 1
Head
- cibule 1
- bobkový list
- koření nové
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Do hrnce dáme vařit maso s kořenovou zeleninou, bobkovým listem a novým kořením, vaříme na mírném ohni 2 až 3 hodiny. Po uvaření vývar přecedíme a maso se zeleninou vyndáme, po vychladnutí zeleninu nakrájíme a maso obereme, vrátíme zpět do přecezeného vývaru. Necháme vařit, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme zvlášť uvařené nudle.
- Domácí nudle: Mouku smícháme s vejcem, špetkou soli a dle potřeby přidáme vodu. Vypracujeme tuhé těsto, vyválíme placku, kterou necháme chvílí proschnout a poté nakrájíme na tenké nudličky.