Postup přípravy
- Hovězí maso odblaníme, prošpikujeme špekem a naložíme do Halali zeleniny. Přidáme černé koření a bobkový list. Ponecháme naložené týden. Pečeme v litinovém hrnci pod pokličkou cca 1,5 hodiny, občas maso otočíme. Po upečení maso dáme vychladnout a nakrájíme na plátky. Z halali vyjmeme koření a zeleninu rozmixujeme. Přidáme smetanu ke šlehání a zahustíme jíškou.
- Kynutý knedlík: V teplém mléce připravíme kvásek, přidáme vejce, mouku a zamícháme těsto. Z vykynutého těsta utvoříme dva knedlíky, které vaříme ve slané vodě, z každé strany 10 minut. Po uvaření ihned propícháme vidličkou a nakrájíme. Podáváme na talíři s plátkem citronu, brusinkami a šlehačkou.