Domácí knedlík
- mouka 2 hrnky
Head
- cibule 1
- slanina 100 g
- hovězí maso 300 g
Domácí knedlík
- vejce 1
Head
- bobkový list
- koření nové
- šlehačka
- zakysaná smetana 1 lžíce
- zeleninová směs
- citronová šťáva
- brusinky
- cukr
- sůl
Postup přípravy
- Maso nasolíme, prošpikujeme slaninou a vložíme do pekáčku. Kořenovou zeleninu pokrájíme na velmi tenké proužky, nasypeme na maso, přidáme máslo pokrájené na tenké proužky, nové koření, bobkový list, zalijeme zeleninovou směsí Halali a necháme v lednici odležet do druhého dne.
- Takto připravené maso i se směsí pečeme dvě hodiny v troubě zapnuté na 180 °C. Když je maso měkké, zeleninovou směs přendáme do kastrolu, vyndáme koření a rozmixujeme. Přidáme obě smetany, v případě potřeby dosolíme, dopeříme a dochutíme citronem.
- Domácí knedlík: Rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme mléko a vejce, promícháme a necháme nasáknout. Poté přidáme mouku a prášek do pečiva, necháme odležet půl hodiny. Vytvarujeme šišky, které vaříme v osolené vodě deset minut z každé strany, po vyjmutí nakrájíme a podáváme.