Piškot
- vejce 2
- cukr krystal 3 PL
- kakao 3 PL
- polohrubá mouka 3 PL
Čokoládová smetana
- smetana ke šlehání 500 ml
- kakao 2 PL
- cukr 2 PL
Postup přípravy
Piškot
- Vejce vyšleháme s cukrem v tuhý sníh, přidáme prosátou polohrubou mouku, kakao a prášek do pečiva.
- Pečeme v dortové formě (průměr 22 cm) ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 15–20 min. Necháme vychladnout.
Čokoládová smetana
- Smetanu, kakao, mletý cukr, vaříme 10 minut, den předem. Necháme vychladit v ledničce cca 12 hod.
- Vychlazenou smetanu šleháme dotuha a ozdobíme s ní korpus. Ozdobený dortík necháme v ledničce ztuhnout. Při servírování můžeme ozdobit ovocem a lístkem máty.
Autor receptu: Aranka Krupová