Prostřeno: Žebra na černém pivu, domácí chléb

Moje hodnocení
4x

Žebra na černém pivu, domácí chléb podle Jakuba „Freescoot“ Smreka z Prostřeno!

5 porcí
120 minut

Suroviny

Postup

  1. Očištěnou cibuli nakrájíme nahrubo a česnek na plátky. Oloupanou mrkev, petržel a celer nakrájíme na hranolky. V pekáči rozpálíme 2 lžíce oleje a zatáhneme žebra. Vyjmeme je a odložíme stranou.
  2. Do pekáče nalijeme zbytek oleje a opečeme cibuli, mrkev, petržel a celer. Přidáme plátky česneku, protlak a pokračujeme v restování. Zalijeme pivem a vodou. Přidáme bujón, bobkový list, med, pepř, sůl, lístky tymiánu a jehličky rozmarýnu.
  3. Promícháme, a nakonec do pekáče vložíme žebra. Pečeme v troubě 3 hodiny na 160 °C. V případě potřeby podléváme. Servírujeme posypané nasekanou petrželkou a jako přílohu doporučujeme čerstvý chléb.

Autor receptu: Jakub Smrek

Všechny recepty najdete také v aplikaci Prostřeno!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty