Suroviny
- vepřová kýta 1,5 kg
- hořčice
- anglická slanina 250 g
- cibule 1
- sůl
- pepř
Šťouchané brambory
- brambory 2 kg
- anglická slanina 200 g
- žlutá cibule 2
- máslo (na smažení)
- červená cibule 1
- jarní cibulka
- sůl
- pepř
Postup
Maso umyjeme a nakrájíme na plátky, které nedořízneme. Mezi plátky dáme hořčici, anglickou slaninu a cibuli nakrájenou na kolečka, osolíme a opepříme.
Pečeme pomalu 2–3 hodiny na 180 °C.
Šťouchané brambory
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme. Na másle zpěníme cibulku spolu s anglickou slaninou do růžova.
Přidáme do brambor, promícháme a ozdobíme jarní cibulkou.
Autorka receptu: Jitka Macháčková