Suroviny
- rajče 6
- loupaná rajčata 2 plechovky
- cibule střední
- česnek
- olivový olej 2 PL
- zeleninový vývar 500 ml
- bazalka hrst
- smetana na vaření 100 ml
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup
- Do pece/trouby dáme napůl rozkrojená rajčata, česnek a cibuli a necháme, než změknou (důležité je, aby zelenina jen změkla). Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
- Směs z pece/trouby pak přidáme do hrnce k cibulce a doplníme konzervami loupaných rajčat. Přidáme vývar a bazalku. Osolíme a opepříme podle chuti. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
- Přidáme smetanu a krátce prohřejeme. Servírujeme se zakysanou smetanou, parmazánovým chipsem a olivovým olejem.
Autor receptu: Veronika Rezková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!