Suroviny
- kuřecí maso 1 kg
- vepřové maso 1 kg
- hladká mouka
- vejce 3
- cibule 2
- paprika 3
- rajče 3
- kečup 5 PL
- olej
- brambory 2 kg
- slanina 100 g
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup
- Maso nakrájíme na plátky, osolíme a obalíme v mouce a vajíčku. Osmažíme jako řízek na pánvi. Zeleninu nakrájíme na proužky a dáme na pekáč. Osmažené řízky poklademe na zeleninu, přidáme kečup, šťávu z pánve a dáme péct do trouby na cca 45 minut.
- Šťouchané brambory: Oloupané nakrájené brambory dáme vařit, dokud nezměknou. Nakrájíme slaninu na kostičky a osmažíme na pánvi. Uvařené brambory nastrouháme, přidáme slaninu a nakrájenou pažitku najemno, promícháme.
Autor receptu: Miloslava Komůrková