Suroviny
- hovězí svíčková 500 g
- cibule 80-100 g
- sterilované okurky 2 menší
- plnotučná hořčice 1-2 PL
- worcesterová omáčka 1-1,5 PL
- kečup 1 PL
- žloutek 2
- sladká mletá paprika 1 ML
- sůl 1-1,5 ML
- čerstvě mletý pepř 1/2 ML
- tabasco (volitelné)
Postup:
Maso naškrábeme nebo dvakrát jemně pomeleme. Přidáme žloutky, hořčici, worcester, kečup, papriku, pepř a sůl. Přimícháme najemno nasekanou cibuli, okurky a kapary.
Vše důkladně smícháme – nejlépe rukama nebo lžící, aby se spojily chutě. Dochutíme podle potřeby – můžeme přidat ještě trošku soli, pepře nebo omáčky podle chuti.
Autor receptu: Václav Durčák