Hovězí na víně
- hovězí zadní 1 kg
- cibule 2
- česnek 4 stroužky
- mrkev 4
- červené víno 500 ml
- hovězí vývar 500 ml
- rajčatový protlak 2 PL
- hladká mouka 2 PL
- olivový olej 4 PL
- bobkový list 2
- tymián 1 ML
- sůl
- pepř
Postup
Hovězí na víně
- Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Na oleji orestujeme, vyjmeme a dáme stranou. Orestujeme cibuli, česnek a mrkev.
- Přidáme protlak, mouku, promícháme a zalijeme vínem. Krátce povaříme, přidáme vývar. Vložíme maso, bobkový list a tymián.
- Dusíme na mírném ohni 2–3 hodiny, dokud maso nezměkne. Dochutíme solí a pepřem.
Bramborová kaše
- Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě.
- Slijeme, přidáme máslo a smetanu, rozmačkáme nebo vyšleháme do hladka.
Autor receptu: Kateřina Štöklová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!