Suroviny
- mražené maliny 500 g
- cukr 2,5 PL
- vanilková zmrzlina 5 kopečků
- smetana ke šlehání 250 ml
- moučkový cukr 1,5 PL
- čokoládové hoblinky 60 g
- máta
Postup
- Smetanu ke šlehání dobře vychladíme. Vyšleháme smetanu s moučkovým cukrem do tuhé šlehačky. Poté ji uložíme do lednice.
- Mražené maliny nasypeme do hrnce a přidáme cukr. Zahříváme na středním ohni, dokud maliny nepustí šťávu a nezačnou se vařit. Poté je krátce povaříme (cca 2–3 minuty), dokud se cukr nerozpustí a maliny nezměknou. Hotové maliny stáhneme z ohně.
- Do každé misky nebo dezertního skleněného poháru dáme kopeček vanilkové zmrzliny. Na zmrzlinu nalijeme horké maliny tak, aby byla částečně zakryta. Navrch přidáme pořádnou porci šlehačky. Posypeme čokoládovými lupínky (nebo jemně nasekanou hořkou čokoládou). Dozdobíme čerstvou mátou a malinami podle chuti.
- Servírujeme ihned, dokud jsou maliny ještě horké a zmrzlina se začíná jemně rozpouštět.
Autor receptu: Lucia Sosna
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!