Suroviny
- cibule 1,5 kg
- máslo 120 g
- hovězí vývar 1,8 l
- hladká mouka 3 PL
- bílé víno 150 ml
- tymián 3 snítky
- bobkový list 2
Postup
- Cibuli nakrájíme na tenké nudličky. Na středním ohni rozehřejeme máslo a cibuli necháme zesklovatět. Dále přiklopíme poklici a necháme dusit 10 minut. Poté sundáme poklici a mícháme cibuli dalších cca 30 minut, dokud nezhnědne.
- Poté zaprášíme hladkou moukou, promícháme, přilijeme víno a necháme vyvařit. Přilijeme vývar, přidáme bylinky a necháme vařit cca 30 minut na středním ohni.
- Polévku dochutíme solí a pepřem a na ozdobu použijeme např. parmazánový chips a petrželku.
Autor receptu: Jindřich Vrtěl