Postup
Domácí rohlíky
- Všechny ingredience smícháme dohromady a uhněteme těsto. Těsto by mělo minimálně 30 minut odpočívat. Nejlépe však přes noc. Odvážíme si 80gramové kuličky z těsta a necháme zase odpočinout.
- Bochánek rozválíme do trojúhelníku a srolujeme do rohlíku. Ochutíme dle libosti. Mák, sůl, sezam. Rohlíky vyskládáme na rošt. Pečeme na 250 °C. Na dno dáme pekáč s vodou pro vytvoření páry.
- Po 6 minutách troubu otevřeme a necháme páru vypařit ven. Pečeme dalších 6 minut.
Chřest
- Chřest si připravíme a dáme na 5 minut vařit do vroucí osolené vody. Na pánvi osmahneme zprudka chřest. Chřest zatím odebereme a stáhneme plamen. Přidáme máslo, česnek, tymián a vývar z chřestu a jíšku.
- Necháme povařit. Na pánev dáme na půlku nakrájená cherry rajčátka, rozřízlou stranou na pánev. Rajčátka dáme zatím stranou a na pánvi rozpustíme máslo, zasypeme moukou a promícháme. Přidáme trochu vody z chřestu.
- Osolíme a opepříme podle chuti. Servírujeme chřest politý máslovou omáčkou a vyskládanými rajčátky.
Autor receptu: Noelia Kubarev
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!