Suroviny
- cibule (středně velká, nasekaná nahrubo) 2 ks
 - zázvor (čerstvý, oloupaný a nasekaný) 4 cm
 - mandlové plátky (opražené) 5 lžic
 - kari koření 1 lžíce
 - koriandr (malý svazek)
 - olivový olej 2 lžíce
 - lilek (nakrájený na velké kostky) 2 ks
 - bílý jogurt (nejlépe řecký) 250 ml
 - sůl 1 špetka
 - pepř 1 špetka
 
    
    
Postup přípravy
- V mixéru zpracujte cibuli, zázvor, mandle (1 lžíci mandlových lupínků odložte stranou), kari koření a koriandr (pár lístku si nechte bokem na zdobení) na pastu; pokud je příliš tuhá, přidejte trochu vody.
 - V rychlovarné konvici uvařte vodu.
 - V pánvi zahřejte olej a 5 minut na něm opékejte lilky dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou.
 - V pánvi opečte cibulovou kari pastu. Prohřívejte ji pár minut. Pak do pánve vraťte lilek, přidejte jogurt a 400 ml vody z rychlovarné konvice. Zamíchejte a 10–15 minut zvolna vařte, aby lilek změkl. Dosolte a opepřete.
 - Podávejte s rýží basmati, posypané koriandrem a opraženými mandlemi.