Suroviny
- cibule (středně velká, nasekaná nahrubo) 2 ks
- zázvor (čerstvý, oloupaný a nasekaný) 4 cm
- mandlové plátky (opražené) 5 lžic
- kari koření 1 lžíce
- koriandr (malý svazek)
- olivový olej 2 lžíce
- lilek (nakrájený na velké kostky) 2 ks
- bílý jogurt (nejlépe řecký) 250 ml
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
- V mixéru zpracujte cibuli, zázvor, mandle (1 lžíci mandlových lupínků odložte stranou), kari koření a koriandr (pár lístku si nechte bokem na zdobení) na pastu; pokud je příliš tuhá, přidejte trochu vody.
- V rychlovarné konvici uvařte vodu.
- V pánvi zahřejte olej a 5 minut na něm opékejte lilky dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou.
- V pánvi opečte cibulovou kari pastu. Prohřívejte ji pár minut. Pak do pánve vraťte lilek, přidejte jogurt a 400 ml vody z rychlovarné konvice. Zamíchejte a 10–15 minut zvolna vařte, aby lilek změkl. Dosolte a opepřete.
- Podávejte s rýží basmati, posypané koriandrem a opraženými mandlemi.