návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Lilkové kari s mandlemi

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Lilkové kari s mandlemi
Autor: Michal Šajmir Lilkové kari s mandlemi
Lilek je skvělá zelenina, které sluší spojení s výraznými chutěmi, které do sebe nasákne jako houba. Nalaďte se na indickou notu a vyzkoušejte toto neodolatelné a jednoduché kari, v kterém lilek hraje hlavní roli!

Postup

  1. V mixéru zpracujte cibuli, zázvor, mandle (1 lžíci mandlových lupínků odložte stranou), kari koření a koriandr (pár lístku si nechte bokem na zdobení) na pastu; pokud je příliš tuhá, přidejte trochu vody.
  2. V rychlovarné konvici uvařte vodu.
  3. V pánvi zahřejte olej a 5 minut na něm opékejte lilky dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou.
  4. V pánvi opečte cibulovou kari pastu. Prohřívejte ji pár minut. Pak do pánve vraťte lilek, přidejte jogurt a 400 ml vody z rychlovarné konvice. Zamíchejte a 10–15 minut zvolna vařte, aby lilek změkl. Dosolte a opepřete.
  5. Podávejte s rýží basmati, posypané koriandrem a opraženými mandlemi.

www.michalsajmir.com