Svatava Vašková / Coolinářka

Pečená špagetová dýně se smetanovým špenátem a dvěma druhy sýrů

Moje hodnocení
2x

Plněná dýně sýrem, to je rozhodně lahůdka! Obzvlášť, když je těch druhů hned několik. Vyzkoušejte špagetovou dýni, kterou po upečení snadno přetvoříte v zábavné špagety.

2 porce
120 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Špagetovou dýni rozkrojte podélně na půl, vydlabejte semínka, řez pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.
  2. Na plech s pečicím papírem obě poloviny položte řezem dolů.
  3. Dýni dejte péct na cca 30–40 minut (podle velikosti). Mezitím si připravte náplň.
  4. V menším hrnci si na másle zpěňte nasekaný česnek.
  5. Po chvilce k němu předejte špenátové listy, zamíchejte a přiklopte pokličkou. Špenátové listy během chvilky zavadnou.
  6. Dejte pozor, aby se nezačal česnek připalovat! Jakmile špenát zavadne, přidejte do hrnce smetanu a nastrouhaný parmezán.
  7. Směs krátce provařte, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem (stačí 2 až 3 strouhnutí). Dužinu upečené dýně vidličkou natrhejte, vzniknou charakteristické nudličky.
  8. Špenátovou směs nalijte do dýní, poklaďte na kostičky nakrájenou mozzarellou a dejte zapéct na cca 20 minut, aby povrch lehce zezlátl.

Nicméně pokod holdujete klasice, zkuste tuto dýňovou polévku podle videoreceptu

Kompletní recept ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková / Coolinářka

Svatava Vašková / Coolinářka

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

​​​​​​​


Přečtěte si také

Recepty