Suroviny
- vepřové maso 3 kusy
- tymián 1 kus
- šalvěj 2 kusy
- rozmarýn 1 kus
- petržel 1 kus
- česnek 1 kus
- strouhanka 4 lžíce
- horčice 2 lžíce
- olivový olej 1 dávka
- šalotka 3 kusy
- máslo 1 lžíce
- vývar 1 dávka
- šlehačka 200 g
- sušené cherry 2 lžíce
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1
Troubu si předehřejeme na 220°C
Maso opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme
Bylinky opláchneme, osušíme a najemno nasekáme
Česnek oloupeme a prolisujeme
Smícháme s bylinkami, strouhankou, hořčicí a 3 lžícemi oleje
Směsí potřeme maso
Maso dáme na pekáč, pokapeme lžící oleje a pečeme ve střední troubě asi 15 minut
2
Šalotky oloupeme, najemno pokrájíme a necháme zesklovatět na zbývajícím oleji s máslem
Přilijeme vývar, smetanu a sherry
Prudce povaříme asi pět minut do zhoustnutí
Osolíme a opepříme
3
Maso necháme ještě 5 minut odpočinout ve vypnuté troubě, teprve pak ho nakrájíme na plátky a přelijeme smetanovým přelivem
4
Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme a dáme opéct ještě do trouby