Na polevu
- máslo 80 g
- moučkový cukr 580 g
Head
- cukr moučka 220 g
Na polevu
- bramborový škrob 2 lžíce
Head
- hladká mouka 60 g
- hrubá mouka 60 g
- prášek do pečiva 1 dávka
Postup přípravy
1
Uděláme si těsto na korpus
Vyšleháme žloutky, máslo a cuk, přidáme mouku, kakao, prášek do pečiva a nakonec sníh z bílků
Korpus pečeme asi 20 minut při 150 stupních, kontrolujeme špejlí
2
Na vychladlý korpus natřeme džem a rum smíchaný se šťávou z jednoho kompotu nalijeme na džem, poklademe meruňkami, posypeme oříšky a polijeme polevou
3
Máslo na polevu rozpustíme a přimícháme ostatní udané ingredience a ještě za tepla polejeme stejnoměrně dort
Dle chuti můžeme ozdobit šlehačkou
Teplota: 150 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5 a víceObtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 30-60 minut + chlazeníČas vaření: 20 minutRecipe category: moučník/ pečení/ zahřívání/ chlazení Dezert:Opitý dortpostup:1
Uděláme si těsto na korpus
Vyšleháme žloutky, máslo a cuk, přidáme mouku, kakao, prášek do pečiva a nakonec sníh z bílků
Korpus pečeme asi 20 minut při 150 stupních, kontrolujeme špejlí
2
Na vychladlý korpus natřeme džem a rum smíchaný se šťávou z jednoho kompotu nalijeme na džem, poklademe meruňkami, posypeme oříšky a polijeme polevou
3
Máslo na polevu rozpustíme a přimícháme ostatní udané ingredience a ještě za tepla polejeme stejnoměrně dort
Dle chuti můžeme ozdobit šlehačkou
Dezert:
Opitý dort
Další Jardův osvědčený rodinný recept - prý hříšně dobrý. Kdo chce, může ubrat rumu, kterým Jarda také nešetřil
Ingredience: t
220 g másla,
6 vajec,
220 g cukru moučka,
2 lžíce kakaa,
60 g hladké mouky,
60 g hrubé mouky,
1 prášek do pečiva
Na náplň:
meruňkový džem,
2 sklenice kompotovaných meruněk,
150 g namletých vlašských ořechů,
150 g cukru moučka,
300 ml rumu
Na polevu:
80 g másla,
580 g moučkového cukru,
2 lžíce kakaa,
1 lžička bramborového škrobu,
100 ml mléka