Mixér: oslava 1. máje, festival plný lanýžů nebo nová prodejna věnečků

Přemýšlíte, co podniknout v prvních májových dnech? Pár tipů bychom tu pro vás přece jen měli – zaskočit si na chutnou zmrzlinku, kterou ocení opravdu všichni. Nechte své chuťové pohárky poblouznit chutí lanýžů anebo si zajděte na něco sladkého.

Oslavte 1. máj s veganskou novinkou Crème de la Crème

Byl pozdní večer – první máj – večerní máj – byl lásky čas. Pan Zmrzlinka zval ku kopečku zas. A ne tak ledajakému. Zapomeňte na bonboniéry či tradiční kytky. Překvapte svou drahou polovičku originální květnovou specialitou – veganskou banánovou zmrzlinou. Zkušený zmrzlinář a zakladatel Crème de la Crème Jan Hochsteiger věnoval banánové novince několik měsíců bádání a experimentování. Finální chuť je výsledkem kombinací tradičních receptur a dlouholetých zkušeností pana Zmrzlinky. „Banán patří mezi těch velmi málo druhů ovocných zmrzlin, které i sami Italové rádi vyrábějí jako smetanové. Nejinak tomu bylo vždy i v Crème de la Crème, a tak jsem se rozhodl, že zúročím své znalosti z výroby veganských neovocných zmrzlin.

Vznikl veganský banán, který kombinuje lehkost sorbetu s plností a jemností našich veganských neovocných zmrzlin,“ komentuje svoji novinku Honza Hochsteiger. Již v květnu si na veganské novince, která vám svou lahodnou chutí připomene blížící se letní dovolenou u moře, můžete smlsnout i vy. A co by to bylo za řemeslnou zmrzlinu bez lahodného kornoutu? Veganský banán je jako stvořený do nových bezlepkových kornoutů, na kterých si mohou pochutnat i celiaci s intolerancí na lepek. Banánová novinka se ve Zmrzlinovém salonu na Národní připojí k již 11 veganským smetanovým stálicím (na dalších 4 pobočkách lze ochutnat vybrané veganské zmrzliny).

Culinary Cinema v programu MFF Praha – Febiofest 2022

Součástí programu 29. ročníku „Mezinárodního filmového festivalu Praha“ je již tradičně speciální sekce „Culinary Cinema“, která propojuje aktuální kinematografickou tvorbu s jedinečným kulinářským zážitkem. Exkluzivní filmově kulinární večer 3. května 2022 naservíruje dokumentární film „Truffle Hunters“ o sběru a kultuře lanýžů. Komentovanou večeří provede již tradičně moderátorka Jolana Voldánová.

Po projekci v kině Cinema City Slovanský dům se bude podávat tematická večeře v Restauraci Obecní dům. Autorem delikátního čtyřchodového menu je šéfkuchař Marek Fichtner se světovými zkušenostmi. První tři chody menu nabídnou: Daňčí tatarák s černým perigordským lanýžem, majonézou a sušeným žloutkem, Soufflé z pečeného květáku s černým perigordským lanýžem a sýrem Gruyére, Ravioli plněné ragú z hovězích líček bourguignonne a pěnou z foie gras, bianchetto bílým lanýžem a shitaki a závěrečný chod – to budou Lanýže z Michel Cluizel čokolády s pistáciemi, malinami a zlatem. Vstupenka v ceně 1 890 Kč zahrnuje vstupenku do kina i na večeři s konzumací vybraného vína a piva z minipivovaru Proud.

Roman Janeček z Věnečky Janeček otevřel vlastní boutique

Roman Janeček otevřel svůj luxusní Boutique Věnečky Janeček, v němž se nezapře jeho zkušenost z butiků v Pařížské ulici. Prostor inspirovaný stylem art deco tvoří v pražské Pštrossově ulici oázu elegance, doprovázenou nejen sladkými a slanými věnečky z Janečkovy dílny, ale také sklářským uměním Františka Jungvirta. Vychutnat si věnečky v moderní mini verzi a prohlédnout si vystavená díla talentovaného skláře a kreativního ředitele české značky KLIMCHI mohou hosté od 11. dubna.

„Současný trend velí méně cukru, čímž se řídím i já. Mým záměrem bylo vytvořit kontrast ke stále převládajícím těžkým dortům a zákuskům, které jsou běžně k dostání. Věnečky Janeček jsou polosladké s odlehčeným krémem. Z klasického dezertu se tak stalo lehké políbení na dobrou noc, kterého se člověk nepřejí,“ vysvětluje Roman Janeček.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty