Na ozdobu
- kondenzované mléko 1 kus
Na ovocný přeliv
- bílý rum 1 lžíce
Na ozdobu
- šlehačka 1 kus
Head
- tvaroh 250 g
Na ovocný přeliv
- malina 150 g
Head
- prášek do pečiva 1 sáček
- hrubá mouka 1 dávka
- moučkový cukr 1 lžíce
Postup přípravy
1
Předehřejte troubu na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160 stupňů
Do mísy dejte rozehřáté máslo, cukr, mouku, žloutky, prášek do pečiva a tvaroh
Vše smíchejte do vláčného těsta
Ze zbylých bílků si připravíme tuhý sníh, nezapomeneme přidat špetku soli, jinak by nám sníh neztuhl
Ten poté opatrně vmícháme do již připraveného těsta
Formu na bábovku vymažte olejem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto
Pečeme cca 20-30 minut
Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem
2
Oba dva pudinky si rozpustíme v troše vody nebo mléka a zbytek tekutiny dáme do hrnce na plotnu ohřívat
Když je vřelá, vlijeme do ní pudinky a za stálého míchání necháme napůl zhoustnout
Do pudinku přidáme jahody a maliny
Můžeme dle chuti přidat cukr a rum
Ještě teplou směs rozmixujeme
Bábovku si nakrájíme na menší kousky, dáme na talířky a zdobíme námi připravenou směsí z jahod, malin a pudinku
Dále ozdobíme trochou kondenzovaného mléka, lístkem máty, malinami a šlehačkou
Vše ještě zaprášíme moučkovým cukrem