edelikatesy.cz

Návykové španělské torrijas

Moje hodnocení
3x

Torrijas milují děti i dospělí po celém Španělsku. Připravují se při mnoha speciálních příležitostech, jako jsou třeba Velikonoce, ale můžete je najít na menu na mnoha místech po celý rok. Je to jídlo, které není nijak náročné na přípravu. Stačí vám mléko, chléb, vajíčka, cukr a olivový olej.

2 porce
60 minut
španělská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. V hrnci smíchejte mléko, polovinu výše uvedeného množství cukru, kůru citronu a pomeranče, kardamom a nechte vařit na mírném plameni 10 až 15 minut.
  2. Mezitím si diagonálně nakrájejte bagetu na plátky. Ty pak následně namočte do vzniklé mléčné směsi, až budou úplně nasáklé. Neměly by se však úplně rozpadat vlhkostí.
  3. Tyto nasáklé kousky bagety nechte úplně vychladnout. Rozšlehejte vejce, na pánvi rozehřejte olej. Chléb důkladně ze všech stran namočte ve vajíčku a smažte na pánvi dozlatova.
  4. V ploché míse nebo talíři si připravte zbytek cukru a přidejte do něj skořici. V této směsi pak kousky smažené bagetky obalte. Servírujte s ovocem a medem.

Další recepty na chutné španělské chuťovky:

Nebo pokud máte rádi tradiční české recepty, zkuste klasické kynuté buchty podle našeho videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

edelikatesy.cz


Přečtěte si také

Recepty