Suroviny
- bageta (francouzská; stará je lepší) 1 ks
- mléko (může být i rostlinné) 1 l
- cukr 1/2 hrnku
- skořice 1 lžička
- kardamom (možno vynechat) 1 lžička
- citronová kůra (nebo 1 lžička sušené) 1 plátek
- pomerančová kůra (nebo 1 lžička sušené) 1 plátek
- vejce 4 ks
- olivový olej 1/3 hrnku
- jahody (nebo jiné sezónní ovoce)
- med (na dozdobení)
Postup přípravy:
- V hrnci smíchejte mléko, polovinu výše uvedeného množství cukru, kůru citronu a pomeranče, kardamom a nechte vařit na mírném plameni 10 až 15 minut.
- Mezitím si diagonálně nakrájejte bagetu na plátky. Ty pak následně namočte do vzniklé mléčné směsi, až budou úplně nasáklé. Neměly by se však úplně rozpadat vlhkostí.
- Tyto nasáklé kousky bagety nechte úplně vychladnout. Rozšlehejte vejce, na pánvi rozehřejte olej. Chléb důkladně ze všech stran namočte ve vajíčku a smažte na pánvi dozlatova.
- V ploché míse nebo talíři si připravte zbytek cukru a přidejte do něj skořici. V této směsi pak kousky smažené bagetky obalte. Servírujte s ovocem a medem.
Další recepty na chutné španělské chuťovky:
Nebo pokud máte rádi tradiční české recepty, zkuste klasické kynuté buchty podle našeho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE