Chcete letos o Velikonocích vyrazit do restaurace, ale zatím nevíte kam? V našem článku dnes najdete hned několik tipů, kde si rozhodně pochutnáte! Na výběr máte sladké, slané i tekuté. Tak čtěte dál!
Velikonoce v podnicích Hospoda Na Spilce, Červený jelen nebo v síti Together
Velikonočním menu gastroaliance Together
Sladké Velikonoce Cukráře Skály Máte rádi na svátečním stole velikonočního beránka či mazanec, ale netroufáte si je sami doma upéct? Nechte to na profících. U Cukráře Skály najdete od 4. do 10. dubna bohatou nabídku svátečních moučníků a dobrot. Od cukrovaného beránka, beránka politého čokoládou přes mazanec, kraslice až po velikonoční vajíčko na hniličko s kokosovým krémem a mangovým pyré a tradiční vaječňák. Vychutnat si je můžete nejen v prodejnách V Dlouhé a V Celnici, ale objednat si je můžete i online.
Jarní sváteční Brambory Bramborová speciálka z Pankráce, restaurace Brambory, na velikonoční svátky od 7. do 10. dubna přichystala speciální menu, z kterého jaro přímo čiší. Bramborová polévka s medvědím česnekem, domácí kachní paštika s vajíčkovým salátem s bramborami, pažitkou a ředkvičkami nebo půlka pečené kachny s velikonoční nádivkou s kopřivami jsou toho důkazem. Těšit se však můžete i na pokrmy z brambor, které vám naservírují přímo u stolu.
Chlebíček měsíce v bistru Sisters V bistru Sisters nově obohacují stálou nabídku pochoutek o chlebíček měsíce. Nejinak tomu bude i v dubnu, přitom ten velikonoční je doslova prodchnutý jarem. Vyrazíte-li o svátcích na procházku, zastavte se na chlebíček s křepelčími vajíčky a jehněčím pršutem. Určitě vás dobře naladí a vyrazíte znovu ven řádně posilněni.
Velikonoční Blbouni ve Vinohradském Parlamentu Knedlíky přes celý talíř jsou ve Vinohradském Parlamentu skutečným hitem, a tak není divu, že na ně vsadili i o Velikonocích. Pokud máte rádi kynuté knedlíky, ten plněný pečeným telecím žebrem a medvědím česnekem, telecí šťávou se smrži a jarní zeleninou si nesmíte nechat ujít.
Pardubické potrefené Velikonoce V Potrefené huse v Pardubicích své velikonoční menu od 8. do 10. dubna taktéž vymódili do jarního kabátku. Hráškový krém s máslovými krutony a výhonky vás příjemně zahřeje, salát s kozím sýrem, ředkvičkou a mladou kedlubnou s mixem salátů nastartuje chuťové pohárky. Dokonalou chuťovou variaci doplní telecí řízek s velikonočním bramborovým salátem s fazolkami nebo pečené kukuřičné kuřátko s rozmarýnovým máslem a žemlovou nádivkou.
Velikonoční menu Marka Fichtnera v Červeném jelenovi
Velikonoce provázejí tradiční pokrmy, jejichž příprava vyžaduje dostatek času a zkušeností. Nemáte-li jedno či druhé, vyplatí se spolehnout na zkušené profesionály. Namísto zdlouhavého chystání kopřivové nádivky či šťavnaté pečínky se od 11. do 18. dubna můžete vydat do oblíbené restaurace Červený jelen v centru Prahy na tematické velikonoční menu. Speciality připravené týmem profesionálů pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera se budou podávat vždy od 15 hodin v Bance – kubisticko-modernistickém prostoru bývalé Anglo-rakouské banky.
A co by to bylo za Velikonoce bez pleteného máslového mazance s mandlemi či mramorového beránka s polevou z kvalitní 70% čokolády? V Červeném jelenovi je s láskou peče zkušená cukrářka Klára Řezníčková. Stačí jen včas objednat a pak osobně vyzvednout. Stejně tak vaječňák z limitované velikonoční edice. Základem neodolatelného likéru podle receptury šéfkuchaře Marka Fichtnera jsou především kvalitní suroviny jako smetana, žloutky, pravá vanilka a prádelský rum.
Velikonoční menu v Hospodě Na Spilce
Speciální menu v Hospodě Na Spilce připravené ve znamení Velikonoc otevírají předkrmy: selečí sulc s křenovou smetanou a bazalkovým krémem, jehněčí jatýrka na černém pivu s domácí tatarkou nebo jemná paštika z králíka s brusinkami a ořechy. Následuje kaldoun z pečených mladých kuřat s droby, masem, širokými nudlemi a kořenovou zeleninou.
Hlavní chody jsou na výběr rovnou tři: Jehněčí kolínko na medvědím česneku a uzené slanině s máslovou bramborovou kaší a restovanou jarní zeleninou, půlka pečeného jarního kuřátka s velikonoční nádivkou s kopřivami, restovanými malými brambůrkami s medvědím česnekem, mladou karotkou a máslovo-bylinkovou omáčkou nebo konfitované králičí stehno s omáčkou z pivní slaniny, listovým špenátem a restovanými špeclemi na másle. A dezert? Mini velikonoční mazanec se žloutkovým krémem, mandlemi, rozinkami a šlehanou smetanou!
Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ
redaktorka FTV Prima