Letos se opět 4 krajská města, kterými jsou Pardubice, Liberec, Plzeň a České Budějovice, stanou hostiteli Bosch Fresh festivalu roku 2017. Jak je pro tuto událost řadu let zvykem, půjde o příjemně strávený víkend, doslova nabitý bohatým programem a skvělou gastronomií.
OCHUTNEJ SVĚT se Zdeňkem Pohlreichem na BOSCH FRESH FESTIVALU!
Svým podtitulem OCHUTNEJ SVĚT! láká největší český festival dobrého jídla a pití všechny návštěvníky k degustaci vybraných zahraničních pokrmů a delikates.
Festival dlouhá léta působí v řadě měst. Nejdéle, šest let, je stabilním bodem programu města Plzeň, dlouhá léta je zakotven také v Pardubicích, navštívil Prahu a Brno. Jenom loňský ročník festivalu přilákal bezmála 100 tisíc návštěvníků, kteří zkonzumovali celkem 300 tisíc degustačních porcí. Na každém z festivalů se pak představilo 20 top restaurací, 11 pivovarů, které dohromady přivezli až 50 pivních speciálů a vytočili 25 tisíc piv, 10 vinařství, s celkem 5 tisíci prodanými lahvemi vína, 4 pražírny kávy a 10 tisíc uvařených káv.
V rámci programu bude i letos připraveno hned několik pódií, z nichž dominantní je hlavní cooking stage s živými kulinářskými show vyhlášených kuchařských es, jako Zdeněk Pohlreich a další zajímaví kuchaři – například Marcel Ihnačák a Roman Paulus. Nechybí ani oblíbené tváře televize Prima – na festivalu se představí i Sandra Parmová a Monika Leová v roli moderátorek, zatímco Karolína Kamberská, Viet Anh Doan alias Liu z Ohnivýho kuřete nebo Ivan Vodochodský představí své kuchařské umění. V programu nechybí velmi oblíbená interaktivní workshop stage, grill stage s celodením grilováním a workshopy nebo pódium, které se bude věnovat kávě – Coffee stage.
Kromě skvělé podívané ale můžou návštěvníci po celou dobu konání festivalu degustovat menu TOP restaurací daného regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty.
O netradiční pohlazení chuťových pohárků se postará zážitková gastronomie, jako například molekulární a extrémní catering nebo entomofágie neboli hmyz na talíři. Zajímavým bodem letošního ročníku pak bude i objevování různých světových kuchyní a specialit. „V minulých letech jsme si všimli velkého zájmu lidí o vše, co souvisí se zahraniční gastronomií. Proto jsme se rozhodli pojmout letošní ročník jako takovou malou cestu napříč kulinářským světem. Návštěvníci tak mohou ochutnat kuchyni indickou, vietnamskou, americkou, francouzskou, středomořskou a další“, uvádí Martin Nauš, pořadatel festivalu.
Pro milovníky lahodných moků, jako jsou víno a pivo, budou připraveny ochutnávky z české i zahraniční produkce nejlepších vinařství a představí se známé i menší, či rodinné pivovary.
Na své si přijdou prostě všichni, od pivních nadšenců, přes gurmány v oblasti světové kuchyně až po rodiny s dětmi.
„Věříme, že tento festival přiláká do českých měst opět spoustu lidí, kteří chtějí proniknout do tajů moderní a světové gastronomie nebo jen chtějí ochutnat něco netradičního a strávit příjemný den. Doufáme, že se festival stane inspirací pro všechny, kdo holdují dobrému jídlu a pití“ dodává Martin Nauš, pořadatel festivalu.
Pro zájemce připravili navíc organizátoři poprvé v historii možnost, zakoupit si vstupenky v předprodeji v síti Ticketportal nebo online na www.freshfestival.cz/vstupenky. Výhodná cena vstupenky 100 Kč obsahuje jednodenní vstup na kterýkoliv den vybraného festivalu a dárek v hodnotě 40 Kč v podobě oroseného ležáku Pilsner Urquell, který si můžou návštěvníci sami, za asistence a výkladu Mastera Bartendera, načepovat do skla.
Festival se uskuteční v:
• Českých Budějovicích, 6. a 7. května na Výstavišti České Budějovice
• Plzni, 20. a 21. května v OC Plaza Plzeň
• Liberci, 27. a 28. května v Parku u bazénu
• Pardubicích, 17. a 18. června na Dostihovém závodišti
Program bude probíhat vždy v sobotu od 10 do 20 hodin a v neděli od 10 do 17 hodin.
Více info na webu www.freshfestival.cz nebo na facebookových profilech festivalu.