Už jste slyšeli o nové limitované edici oblíbeného alkoholu, online pivním výčepu nebo speciálním vánočním trhu? Pokud ne, určitě prozkoumejte naše mixérské tipy a novinky, věříme, že vás zaujmou...

Mixér: sladké nápady, online pivní výčep nebo limitka Zdroj: TZ
Už jste slyšeli o nové limitované edici oblíbeného alkoholu, online pivním výčepu nebo speciálním vánočním trhu? Pokud ne, určitě prozkoumejte naše mixérské tipy a novinky, věříme, že vás zaujmou...
Lagarto stále roste a nemíní s tím přestat. Severočeský kavárenský řetězec se nejprve rozrostl o vlastní pražírnu kávy, poté následovala nová chomutovská pobočka a na konec Cake factory neboli výrobna, ve které kraluje šéfcukrářka Dominika Tesařová. Lagarto se osamostatnilo a je absolutně nezávislé. Žije si vlastním severočeským životem a snaží se tamní kraj naučit gastronomicky žít.
Nyní tým Cake factory absolvoval školení u šéfcukrářky Lucie Průšové a následně u šéfcukráře Daniela Combi z La Bottega. Majitel Jan Hawelka chce, aby jeho tým neusnul na vavřínech a stále se vyvíjel dále. V Lagartu se povedla renesance u větrníku a harlekýnu. Nyní chtějí navázat na moderní poctivou špičku s vaječným likérem. Dalším cukrářským počinem bude nový level klasických kremrolí. Použijí mini dlouhé trdlo, které budou plnit různými krémy jako italské cannelloni. Zároveň klasické trdlo, které pochází ze slovensko-moravských hranic, chce Lagarto zapojit do fusion variací s kávou či se skořicovým a mléčným karamelem. Dalším krokem bude vlastní výroba čokoládových bonbonů a navazujících vlastních dekorací z čokolády.
Na pražský trh od letošního podzimu vstoupil první online pivní výčep Peevo. Jde o unikátní službu expresního rozvozu čerstvě načepovaných piv z menších českých pivovarů. Zatím si Peevo mohou objednat zákazníci v Praze a okolí. Online výčep nabízí 6–8 druhů piv, které se obměňují několikrát týdně. Objednávku stačí jednoduše naklikat na webu, zvolit množství a skleněnou či PET lahev. Pivo je pak načepováno speciální pípou, díky které nepřijde tekutina do kontaktu se vzduchem. Tak je pivo čerstvé a vydrží v lahvi až měsíc. Pivo je potom dodáno zákazníkovi expresně do 90 minut nebo ve zvoleném čase. Kurýr přiveze pivo vychlazené na ideální teplotu, připravené k servírování.
Mixér: sladké nápady, online pivní výčep nebo limitka 2
Tématem letošní limitované edice švédské vodky Absolut je láska a otevřenost. Lahev s kreativním designem přináší kapku lásky pro celý svět, slovo „láska“ na ní najdete v šestnácti jazycích. Pozitivní není jen vzhled edice, ale i myšlenka, kterou šíří. K její výrobě byl použit inkoust z nenávistných vzkazů z celého světa, které Absolut přetvořila v lepší zprávu. Limitovaná edice je důkazem, že i nenávist může být inspirací pro vznik něčeho pozitivního – lásky. Touto iniciativou navazuje edice na letošní kampaň Absolut Tolerance, jejímž cílem je rozptýlit předsudky a podnítit k toleranci ve společnosti.
Absolut tento rok nepřináší pouze novou limitovanou edici, ale také důležité poselství. Často se říká, že nenávist je silnější emoce než láska. Může se ale nenávist v lásku přeměnit? Absolut svou letošní limitovanou edicí „Drop of Love“ dokázala, že ano. K výrobě designu lahve byly použity nenávistné vzkazy z celého světa, které byly přetvořeny do pozitivního poselství. Tým Absolut cestoval po třech kontinentech, kde z rasistických a anti-LGBT protestů shromáždil plakáty a transparenty s nenávistnými vzkazy. Z těch byl extrahován inkoust, který byl použit pro výrobu limitované edice lahví „Drop of love“. Slovo „láska“ je na ní napsáno v 16 jazycích.
Současná štědrovečerní večeře má v mnoha rodinách pouze dva chody – rybí polévku a smaženou rybu nebo řízek se salátem. V minulosti však byla sváteční vánoční tabule mnohem pestřejší – často se na Štědrý večer podávalo devět chodů, přičemž nikdy nesměly chybět houby, ať už v podobě polévky, nebo omáčky.
Chcete poznat chutě staročeských Vánoc? Láká vás nakouknout za oponu času a ochutnat pokrmy, které se na českém venkově jedly před sto lety? V Babiččině zahradě v Průhonicích je můžete vyzkoušet. Samozřejmě připravené v moderní chuťové i vizuální podobě. Babiččina zahrada je zaměřená na poctivou babičkovskou kuchyni nabízenou v příjemném prostředí, ve kterém se hosté cítí jako doma a své dojmy často popisují slovy „dokonalá pohoda“. V době Adventu bude šéfkuchař Babiččiny zahrady Michal Šorf a jeho tým připravovat řadu staročeských regionálních specialit – například houbovou omáčku z šumavských hříbků servírovanou s nadýchaným perníkovým knedlíčkem, chuťově bohatou valašskou kyselicu či tradičního houbového kubu. Asi největším chuťovým překvapením ovšem bude jemné filátko lína pečené na másle a podávané s pivní omáčkou a jáhlovou kaší připravenou ve stylu polenty. Jenom připomeňme, že jahelná kaše se o Vánocích vařila proto, aby se v domácnosti držely peníze.
Mixér: sladké nápady, online pivní výčep nebo limitka 3 Zdroj: TZ
Manifesto Market, který dostal Prahu na stránky The New York Times, se vzhledem i konceptem promění v nevídaný vánoční trh. „Manifesto Winter Market“ bude zahájen 22. listopadu a potrvá 5 týdnů do 23. prosince. Market bude vždy otevřen od čtvrtka do neděle, od 11 do 20 hodin. Kontejnerové městečko s nabídkou skvělého jídla od dvacítky šéfkuchařů rozšíří svůj sortiment o výběrový český design a umění ve spolupráci s kurátory LEMARKETu, jenž je známý prezentací těch nejlepších lokálních tvůrců a designérů.
redaktorka FTV Prima
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living