Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Neodolatelný koláč s hruškami a čokoládou

10 porcí
do 1 hodiny
Koláč s hruškami a čokoládou
Koláč s hruškami a čokoládou Autor: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ
Tereza z blogu Foodlover.cz připravila recept pro všechny milovníky čokolády. Výborný koláč v sobě snoubí chuť hořké čokolády s hruškami, což je kombinace naprosto neodolatelná.
Reklama

Koláč s hruškami a čokoládou  Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Suroviny (10 porcí)

Reklama

Postup

  1. Máslo, mouku, cukr, žloutek a kůru dobře propracujeme na vále. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do lednice asi na půl hodiny.
  2. Mezitím si hrušky oloupeme, nakrájíme na kousky a necháme 8 minut vařit v cukerném roztoku – 1 lžíce cukru a vody tak akorát, aby v ní byly hrušky potopené. Potom hrušky scedíme a necháme dobře okapat.
  3. Těsto si rozválíme na pomoučněném vále na velikost dortové formy, neděste se, pokud by se s těstem hůř pracovalo, stačí ho prsty hezky natlačit do formy tak, aby okraje měly cca 1,5 cm, žádné velké válení. Na dno dáme 12 rozdrcených piškotů, na ně navrstvíme hrušky.
  4. Ve vodní lázni (kastrůlek s vodou a na něm miska) necháme rozpustit tabulku čokolády. Vedle v misce rozmícháme 2 vejce, ty trochu prošleháme, přidáme cukr, kakao, máslo, mouku a čokoládu. Čokoládové těsto navrstvíme na hrušky, všechno dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 30–35 minut. Na talíři koláč hezky ladí s lžící lehce oslazené zakysané smetany.
Reklama

Koláč s hruškami a čokoládou  Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Koláč s hruškami a čokoládou  Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

FoodloverKdo je FoodLover.cz ?

Jmenuju se Tereza Sychrová a můj blog FOODLOVER.CZ vznikl z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Psalo se léto roku 2012 a já se v bambusové chatičce na ostrově Koh Lanta v Thajsku ze samé zahálky po dlouhých úvahách definitivně rozhodla, že začnu psát blog o jídle, zakoupila z iPhonu jen zázrakem volnou doménu a začala svým blogováním naprosto žít.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama