Náš dnešní Mixér se zaměřuje především na nová menu známých restaurací, ale přináší i tip na úplné nováčky v tomto oboru. Tak si pojďte počíst! :)
Mixér: novinky z restaurací
Zájezdní hostinec U Jiskrů
Tento hostinec otevřel letos v únoru, ale celý koncept tradiční kuchyně s elegancí stojí na rodinných zkušenostech. Vše se zde točí kolem klíčových slov RODINA – HOST – PROŽITEK – CESTA – CÍL. Zdrojem zkušeností je Martin Jiskra, který vše potřebné získal na cestách po světě. Cílem tedy je tyto zkušenosti předávat dál. Nejen hostům, ale i dodavatelům anebo okolním restauracím. Od velkých dodavatelů se přesunuli k lokální produkci, dohlížejí na veškeré zboží a například všechny nápoje tu mají točené nebo rozlévané.
Mixér: novinky z restaurací 2 Zdroj: TZ
Menu je každý týden postavené tak, aby efektivně pracovalo s ingrediencemi. Vývary, využití vnitřností, zpracování celé zeleniny a i méně oblíbených řezů mas. Nicméně i tak samozřejmě nechybí svíčková s houskovým knedlíkem nebo poctivá desítka. Večer zase můžete dorazit na rozstřelenou kulajdu, pečeného holuba, makový pudink a zapít to naturálním vínem z Moravy.
Zastavte se tady cestou na Šumavu – Zájezdní hostinec U Jiskrů najdete v Kbelnici, kousek před Strakonicemi, a my můžeme z vlastní zkušenosti potvrdit, že nebudete zklamaní, ale nadšení!
Svěží menu v Babiččině zahradě
Pestrou kolekci precizně dotažených novinek připravil pro své hosty šéfkuchař průhonické restaurace Babiččina zahrada Michal Šorf. Na novém menu zaujmou především sezonní speciality připravené z lahodného chřestu a delikátních smržů. Menu bude platné do konce června. Marinovaný chřest doprovodí lahodný telecí jazyk, bílý chřest poslouží jako příloha k pečené rybě a smažený chřest společně s omáčkou z choriza a rajčatovým kuskusem bude doprovázet pečený telecí hřbet. Vegetariáni zase ocení salát z mladého špenátu, chřestu a kozího sýru či jemné chřestové rizoto.
Mixér: novinky z restaurací 3 Zdroj: TZ
Jednou z největších delikates menu bude kombinace bílého chřestu se smrži a slavným švýcarským sýrem Belper Knolle. Navíc začátkem května Babička otevírá svou zahradu. Opět si budou moci hosté sednout pod dřevěnou pergolou a užívat si pohled na rozkvetlou zahradu, která voní bylinkami. Jemné vůně a barvy květů dělají z Babiččiny zahrady oázu klidu.
Nová chuť dálek
Be Bop Bar v hotelu Alcron přináší nové signature drinky a novinky mezi raritními lahvemi. Není to jen o novinkách, ale o příbězích, které se v Be Bop Baru odehrávají. S blížícím létem se na drink menu objevují zážitky ve skleničce, které chutí a vizuální stránkou přenášejí hosta do tajemných dálek.
Mixér: novinky z restaurací 4 Zdroj: TZ
Jsou to například:
“BE THE GENIE” – konvice, která třením vzbudí Aladdina
“BE LOCO” – sombrero, které je synonymem Mexika
“BE AN ARCHEOLOGIST” – truhla nesoucí poselství
PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ
redaktorka FTV Prima