Náš dnešní Mixér se zaměřuje především na nová menu známých restaurací, ale přináší i tip na úplné nováčky v tomto oboru. Tak si pojďte počíst! :)

Náš dnešní Mixér se zaměřuje především na nová menu známých restaurací, ale přináší i tip na úplné nováčky v tomto oboru. Tak si pojďte počíst! :)
Tento hostinec otevřel letos v únoru, ale celý koncept tradiční kuchyně s elegancí stojí na rodinných zkušenostech. Vše se zde točí kolem klíčových slov RODINA – HOST – PROŽITEK – CESTA – CÍL. Zdrojem zkušeností je Martin Jiskra, který vše potřebné získal na cestách po světě. Cílem tedy je tyto zkušenosti předávat dál. Nejen hostům, ale i dodavatelům anebo okolním restauracím. Od velkých dodavatelů se přesunuli k lokální produkci, dohlížejí na veškeré zboží a například všechny nápoje tu mají točené nebo rozlévané.
Mixér: novinky z restaurací 2 Zdroj: TZ
Menu je každý týden postavené tak, aby efektivně pracovalo s ingrediencemi. Vývary, využití vnitřností, zpracování celé zeleniny a i méně oblíbených řezů mas. Nicméně i tak samozřejmě nechybí svíčková s houskovým knedlíkem nebo poctivá desítka. Večer zase můžete dorazit na rozstřelenou kulajdu, pečeného holuba, makový pudink a zapít to naturálním vínem z Moravy.
Zastavte se tady cestou na Šumavu – Zájezdní hostinec U Jiskrů najdete v Kbelnici, kousek před Strakonicemi, a my můžeme z vlastní zkušenosti potvrdit, že nebudete zklamaní, ale nadšení!
Pestrou kolekci precizně dotažených novinek připravil pro své hosty šéfkuchař průhonické restaurace Babiččina zahrada Michal Šorf. Na novém menu zaujmou především sezonní speciality připravené z lahodného chřestu a delikátních smržů. Menu bude platné do konce června. Marinovaný chřest doprovodí lahodný telecí jazyk, bílý chřest poslouží jako příloha k pečené rybě a smažený chřest společně s omáčkou z choriza a rajčatovým kuskusem bude doprovázet pečený telecí hřbet. Vegetariáni zase ocení salát z mladého špenátu, chřestu a kozího sýru či jemné chřestové rizoto.
Mixér: novinky z restaurací 3 Zdroj: TZ
Jednou z největších delikates menu bude kombinace bílého chřestu se smrži a slavným švýcarským sýrem Belper Knolle. Navíc začátkem května Babička otevírá svou zahradu. Opět si budou moci hosté sednout pod dřevěnou pergolou a užívat si pohled na rozkvetlou zahradu, která voní bylinkami. Jemné vůně a barvy květů dělají z Babiččiny zahrady oázu klidu.
Be Bop Bar v hotelu Alcron přináší nové signature drinky a novinky mezi raritními lahvemi. Není to jen o novinkách, ale o příbězích, které se v Be Bop Baru odehrávají. S blížícím létem se na drink menu objevují zážitky ve skleničce, které chutí a vizuální stránkou přenášejí hosta do tajemných dálek.
Mixér: novinky z restaurací 4 Zdroj: TZ
Jsou to například:
“BE THE GENIE” – konvice, která třením vzbudí Aladdina
“BE LOCO” – sombrero, které je synonymem Mexika
“BE AN ARCHEOLOGIST” – truhla nesoucí poselství
PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ
redaktorka FTV Prima
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living